Новак Джокович и Карлос Алкарас са безспорните доминатори в тениса

...
 Новак Джокович и Карлос Алкарас са безспорните доминатори в тениса
Коментари Харесай

Кореча: Загубеният финал срещу Джокович в Синсинати беше перфектен урок за Алкарас

 

Новак Джокович и Карлос Алкарас са безспорните доминатори в тениса през този сезон, като всеки един конфликт посред им се трансформира в титанична борба. Двамата се изправиха един против различен на Ролан Гарос и на Уимбълдън, разменяйки си по една победа, а при последния им дуел преди 2 седмици в Синсинати сърбинът съумя да измъкне триумфа след 4-часова епика.

След края на финала камерите на корта уловиха сълзи в очите на Карлитос, само че съгласно неговия съотечественик Алекс Кореча младокът няма причина да се усеща отчаян от сходна загуба, защото това е опция за него да узнае какво може да чака от 23-кратния първенец от Шлема при възможен конфликт на идния US Open и да го употребява в своя изгода.

" Когато дадеш максимума от себе си, постоянно напускаш корта удовлетворен и спокоен, тъй като знаеш, че е нямало какво повече да направиш. Мисля, че Карлос не би трябвало да изпитва отчаяние поради случилото се, защото за него това беше съвършен урок. Да вземем да вземем за пример полуфинала против Джокович на Ролан Гарос, който Алкарас загуби, само че по-късно съумя да извлече поуките и да победи на Уимбълдън.

При възможен нов край сред двамата на US Open Карлос отново ще има повече изясненост за тактическия проект, който може да го изведе до успеха. Фактът, че ще бъде защитаващ първенец, и това, че победи на Уимбълдън, очаквам да му донесат още по-сериозна убеденост в Ню Йорк.

С всеки идващ дуел между тях Джокович и Алкарас стартират да се опознават все по-добре, което е в плюс за всеки от тях. И двамата знаят, че другият ще ги затрудни оптимално и че би трябвало да се възползват от всеки един късмет, който се открие пред тях, тъй като са наясно, че може да нямат друга опция до края на срещата. 

Освен това за Карлос е значимо да се приспособи към играта на Новак, защото нападателната игра на младока постоянно обезоръжава изцяло съперниците му и те не могат да устоят неговото движение, само че в мачовете против Новак картината наподобява по-различно. Алкарас знае, че ще се нуждае от още няколко удара в допълнение, с цел да завоюва, тъй като няма по-добре защитаващ се състезател от Новак Джокович.

Всеки един конфликт сред двамата е борба на най-високо равнище и всеки би трябвало да се показва на 100 % от опциите си. В случай че някой е даже на 99 %, то това няма да е задоволително и той е жертван ", разяснява испанският експерт.

Източник: Eurosport

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР